רבים שואלים אותי לגבי השקעות נדל"ן בארץ ובארה"ב בתקופה הזו שבה אנחנו חווים את משבר הקורונה.

האם זה זמן טוב להשקיע?

אז הדעות חלוקות, יש כאלה שאומרים שזה לא זמן טוב להשקיע, הם בד"כ אותם אנשים שתמיד חושבים שזה לא "הזמן המושלם" להשקיע כרגע וצריך לחכות, לרוב אותם אנשים מנבאים שחורות לגבי מצב השוק, הכלכלה ובכלל.

מנגד יש את אותם אלו שחושבים שעכשיו יש הזדמנויות בשוק הנדל"ן וזה זמן מעולה לקנות, שהכל זה פיקציה שתעלם מאוד מהר מהעולם ודווקא עכשיו זה הזמן הכי טוב להשקיע. 

אז מי צודק?

האמת היא שמדברים על השקעות נדל"ן בכלל ובפרט בתקופות כאלו, השקעה היא דבר סובייקטיבי שמשתנה מאדם לאדם ומהשקעה להשקעה, כלומר אי אפשר להגיד באופן גורף שכל ההשקעות כרגע טובות, האם מדובר בהשקעה לטווח ארוך או קצר? האם מדובר בהשבחה או בהשכרה? האם זה מסחרי או מגורים? 
כל אותם דברים יכולים לשנות לגמרי את כדאיות ההשקעה! 

בנוסף יש את האדם שמבצע את ההשקעה, גם פה נשאל את השאלות הבאות…
האם זה השקעה במימון/הלוואה?
האם זה הון עצמי פנוי? 
טווח קצר או ארוך? 
האם למשקיע יש הבנה מנטלית של מהי השקעה והסיכון שכורחים בה בכל עת?

בקיצור כבר הצלחתם להבין שאי אפשר לחשוב באופן כולל לגבי הכל ולגבי כולם, זה מאוד משתנה.

ולסיכום אגיד שאנחנו ממשיכים לרכוש נדל"ן, אמנם לא בהיקפים של ההשקעות בזמנים רגילים, בכל זאת אנחנו ערים למצב, אבל כשיש עסקה טובה שתואמת בתנאים שלה את האסטרטגיה שלנו אנחנו נכנסים. במקביל בודקים וחיים את שווקי הנדל"ן בהם אנחנו פועלים ומחכים לזמן המתאים כדי לחזור ולתקוף את השוק ברגע שזה ייתן אותותיו, כנראה שנהיה בין הראשונים שיעשו זאת בזמן שרוב האנשים יחכו וישבו על הגדר.

 

 

Facebook
WhatsApp
Email
פתיחה בוואטסאפ
צריך עזרה?
היי כאן אג'נדה👋
איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן